KMO-portefeuille voor managementadvies en opleidingen

4BetterResults.be is erkend als dienstverlener voor de KMO-portefeuille voor:

 • Opleiding:

  • Erkenningsnummer KMO-portefeuille Vlaamse Gemeenschap vooropleiding: DV.O107956
 • Advies: 

  • Erkenningsnummer KMO-portefeuille Vlaamse Gemeenschap voor advies: DV.A107957 

 

Deze zaken komen bij 4BetterResults.be in aanmerking om via de KMO-portefeuille te betalen:

 • Ons projectmatig managementadvies komt in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille.
 • Onze bedrijfsinterne opleidingen ook.
 • Onze BOOST-formule (opleiding & advies) komt ook in aanmerking om via de KMO-portefeuille te betalen.

Belangrijk bij de aanvraag van de KMO-portefeuille:

4BetterResults.be  is geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse Overheid. Bij je subsidie-aanvraag dien je 4BetterResults.be als dienstverlener te selecteren, of het erkenningsnummer (zie hoger) in te vullen.

Wil je van de KMO-portefeuille genieten, dan is het heel belangrijk dat je de procedure tijdig en correct opstart en afwerkt. Doe je dit niet, dan bestaat het risico dat je de subsidie volledig misloopt en dan blijft het volledige bedrag betaalbaar aan 4BetterResults.be.

Inzake opleiding: Breng je aanvraag dus zo snel mogelijk in orde vanaf het moment dat je je hebt ingeschreven voor een opleiding. Je hoeft daarvoor niet te wachten op de factuur. Elke subsidieaanvraag gebeurt online en je doet dit uiterlijk 14 kalenderdagen na de start van een offline opleiding of uiterlijk 14 dagen na de inschrijving van een online opleiding.

Voor advies: de aanvraag dient te gebeuren binnen de 14 dagen na de start van het advies. Ook hier hoef je niet te wachten op de factuur. 

Let op:

 • Als u de KMO-portefeuille nog nooit hebt aangevraagd, kan het wat technische problemen geven. Dit kan tot 10 dagen in beslag nemen. Vraag daarom best meteen uw subsidie aan.
 • Weet ook: 1 dag te laat aanvragen of het verkeerde bedrag invullen, betekent dat u de subsidie mist. Doe het daarom best meteen. Stel dat er iets mis is, kunnen we wellicht nog corrigeren.

Meer informatie over de KMO-portefeuille vind je op de website van het Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Wat is de KMO-portefeuille en wat van ons managementadvies en van onze managementopleidingen komen hiervoor in aanmerking?

De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel van de Vlaamse overheid waardoor je als ondernemer financiële steun krijgt voor opleidingen en adviezen om uw bedrijf te verbeteren.

Onze projectmatige managementadviezen komen hiervoor in aanmerking (vb. opmaken van een strategisch plan, strategische heroriëntatie, een groeiplan, …). Bijna alle eerste managementadviezen die we geven in bedrijven zijn projectmatig (een kort project, dat u direct iets oplevert waarmee u aan de slag kunt). Daardoor komen nagenoeg alle eerste projectmatige adviezen die we geven in aanmerking voor deze subsidie.

Terugkerend management advies, vb. het maandelijks bijeenkomen als Raad van Advies of Raad van Bestuur, komt hiervoor niet in aanmerking.

Onze bedrijfsinterne opleidingen komen hier ook voor in aanmerking. Evenals ons ‘KMO BOOST!’-programma.

Hoeveel subsidie kunt u ontvangen?

Dit hangt af van de grootte van uw onderneming. Een KMO kan tot 7.500 euro subsidie per jaar ontvangen als je aan de voorwaarden voldoet. Een kleine onderneming krijgt 30% subsidie, een middelgrote 20%. Meer details kunnen we samen bespreken als u dat wilt. Alle info vindt u trouwens op de link onderaan.

De KMO-portefeuille aanvragen

De procedure om de subsidie aan te vragen is eenvoudig. Alle info, inclusief de voorwaarden waaraan je moet voldoen om de KMO-portefeuille aan te vragen, vindt u op de site van de KMO-portefeuille.

 

 

Ondernemers uit Brussel

Ondernemers uit Brussel kunnen geen beroep doen op de KMO-portefeuille, maar kunnen wel de premie aanvragen via www.economie-werk.brussels.be.