Wil je meer weten over ons managementadvies?

Hoe het praktisch in zijn werk gaat? Welk soort vragen we helpen oplossen? Welke resultaten we samen bekomen? U ziet het hier op deze video:

We helpen KMO-eigenaars met managementadvies voornamelijk op deze 4 domeinen:

Managementadvies om meer winst te maken met je onderneming KMO MKB
Managementadvies om meer winst te maken met je bedrijf
Groeimanagementadvies
Managementadvies structureren KMO MKB meer efficiënt maken
Managementadvies om uw onderneming te structureren
Managementadvies bij het overlaten of overnemen van een bedirijs, M&A onderneming advies
Managementadvies bij het overnemen of overlaten van een bedrijf

‘Management advies voor de KMO’: hoe ziet het er uit in de praktijk? Wat kan het u opleveren?

Individueel managementadvies hebben we tot op heden het meest gedaan van al onze activiteiten, in de 20 – 25 jaar dat we bestaan.

En het aanspreekpunt daarbij is altijd de ondernemer, de bedrijfsleider of de bedrijfsleiders als er meerdere zijn.We zijn dan enerzijds een klankbord, voor jouw ideeën, en anderzijds geven wij u ook nieuwe ideeën om u te helpen om jouw bedrijf zo snel mogelijk te krijgen ‘daar waar je het wilt hebben’. Zo efficiënt mogelijk.

 

Welk soort managementadvies geven we?

We helpen u met die managementaspecten die u als bedrijfseigenaar bezig houden. Dit kan van alles zijn. 

Typische vragen waar we onze ondernemers met managementadvies mee helpen zijn:

  • Hoe kunnen we meer winst maken met ons bedrijf? We werken keihard, maar hoe kunnen we onze noeste arbeid ter laten renderen?
  • We willen groeien. Of beter gezegd slimmer groeien. Kan je ons hierbij helpen?
  • We willen alle neuzen meer in dezelfde richting zetten. Maken dat we met dezelfde inspanningen meer winst realiseren. Kan je ons hierbij helpen?
  • Kan je ons bedrijf doorlichten en ons vertellen of we goed bezig zijn?
  • We werken te weinig efficiënt. kan je ons helpen om ons bedrijf te structureren?
  • Ik zoek een bedrijf over te nemen. Kan je me hier bij helpen? Of: ik heb een bedrijf dat ik wil overnemen. Kan je me helpen om meer winst te maken, zodat ik sneller de lening kan terug betalen?
  • Ik wil mijn bedrijf verkopen of overlaten. Wil je helpen dit op een vlotte en goed renderende manier te doen?

Dit zijn vragen die we vaak krijgen. Maar soms komen klanten ook met volledig andere vragen waar we hen goed kunnen mee helpen. Heb je veen vraag, aarzel niet om ons te contacteren. Dan zitten we even samen en zien we wat we voor u kunnen doen.

 

Wat kan ons management advies (of management consultancy) uw KMO opleveren?

Waar wil jij naar toe? Dat is voor iedere zaakvoerder anders. Ieder bedrijf is anders, iedere bedrijfsleider denkt anders. Sommige zaakvoerders willen vooral meer winst maken, en we kunnen u daar bij helpen. Andere bedrijfsleiders willen veel meer groeien of slimmer groeien.  Of andere ondernemers willen dat hun organisatie vlotter loopt, dat er olie tussen de radertjes zit, en geen zand. Anderen willen een sterker team, of een beter personeelsbeleid, of willen een kristalheldere visie waar ze naar toe gaan met hun bedrijf, of willen een heel duidelijk, krachtig, eenvoudig business plan opstellen, of ze willen een sterker bedrijf, om over te laten aan de volgende generatie, of … voor welke reden dan ook. Een bedrijf dat de toekomst beter aan kan.

 

En dit zijn zaken waarmee we onze klanten met zeer goede resultaten kunnen helpen.

Dikwijls doen we in dergelijke projecten ook wat analyses om je te helpen om bepaalde beslissingen met een geruster hart te kunnen nemen, of maken we managementtools die je kunt gebruiken om jouw bedrijf te monitoren of te sturen.

Wat is de return van dergelijk management advies voor de KMO?

De return van dergelijke adviesprojecten is vaak 10 tot 100 keer de kost die u maakt om met ons samen te werken. Dikwijls zelfs meer. Lijkt het te mooi? Het is nochtans waar. 

 

Hoe lang duurt zo een adviestraject voor ondernemers of KMO-eigenaars?

 • Wel, we werken meestal met projecten, die vrij kort zijn en die je snel iets opleveren.
 • En waarna je eigenlijk voor dat aspect verder kunt zonder ons.
 • Die projecten duren meestal, laat ons zeggen, voor kleine ondernemingen met pakweg 0 tot 10 werknemers meestal 6 à 10 dagen, verspreid over enkele maanden.
 • Voor iets grotere bedrijven, pakweg 100 à 150 werknemers, duren die opdrachten vaak rond de 30 dagen, ook weer verspreid over enkele maanden. Dat hangt natuurlijk af van de complexiteit van de opdracht en de complexiteit van het bedrijf zelf.

Wie zijn onze klanten?

 • Wel, dit zijn typisch bedrijven die 0 tot 150 werknemers hebben, en een omzet van 200.000 tot 20 miljoen euro realiseren. 
 • Over alle sectoren heen.
 • U ziet een aantal van onze referenties onderaan de homepage van onze website trouwens.

 

Wie voert er die projecten uit?

 • Wel, we hebben een klein team van sterke mensen die op projectbasis ingeschakeld worden. 
 • Afhankelijk van jouw vraag, stellen we de persoon voor die het best bij je vraag past. We zorgen ervoor dat die persoon die u het best kan helpen, bij u ingeschakeld wordt.
 • Het probleem hierbij is soms wel een beetje de beschikbaarheid, dus wacht best niet te lang als u een dergelijke vraag hebt, om met ons contact op te nemen.

Als je dit wilt, of als je denkt dat het iets voor jou kan zijn, of voor jouw bedrijf kan zijn, geef gewoon een seintje.

 • Dan zitten we eens vrijblijvend samen. En op het einde van zo een gesprek dat meestal één à anderhalf uur kan ik u een eerlijk beeld geven over wat we wel of niet voor jou kunnen doen.
 • We willen alleen projecten aannemen als we zelf overtuigd zijn dat je er heel veel mee kan winnen. We willen nooit opdrachten aanvaarden waar we niet helemaal zeker zijn. Algemeen gesproken, willen we enkel opdrachten aanvaarden waar we zeker zijn dat u minstens 10 keer meer opbrengst zal hebben dan wat het jou zal kosten.
 • Wil je weten wat we voor jou wel of niet kunnen doen? Geef gewoon een seintje via telefoon op 056 53 12 00 of via email op support@4BetterResults.be. En dan zitten we eens samen. Vrijblijvend. Daar zijn voor u geen kosten aan verbonden. En op het einde weet je precies wat we kunnen doen voor jou.