Individueel Managementadvies voor de KMO ( of MKB)

Enkel voor gedreven ondernemers 😉

Managementadvies Consulting consultancy KMO MKB ondernemer
Wanneer is dit goed voor jou? Een woordje advies van de zaakvoerder:

Individueel Managementadvies voor kleine en middelgrote ondernemingen die een serieuze stap vooruit  willen

Als je kiest voor individueel managementadvies pak je 1 project per keer aan. Dat wat je bedrijf het meest zal versterken. Of dat waar je het meest van wakker ligt. (En niet zoals in de mini MBA opleiding bijvoorbeeld, waar je heel veel projecten ziet die je kunt aanpakken in je bedrijf.)

De resultaten na 1 project zijn nagenoeg altijd al vrij indrukwekkend.Dikwijls komen klanten die op ons een beroep doen voor managementadvies, terug voor een tweede project en voor een derde project, soms zelfs voor een zevende ;-). Omdat ze zien dat het heel veel opbrengt.


Het is ‘per uur’ een iets duurdere oplossing, maar ‘per uur dat jij investeert’, brengt het wel het meeste op.

Waarom? Omdat alle advies specifiek op maat van jouw bedrijf is en omdat we tussendoor ook analyses voor jou maken. Meestal kunnen we in 6 à 8 sessies samen al héél wat bereiken.

De vraag is: “wat wil je liefst bereiken?”

Wil je bedrijf dat meer marge realiseert? Of duidelijker weet waar het naar toe gaat? Of een bedrijf dat niet alleen vlotter loopt en (veel) meer winst oplevert, maar dat ook veel sterker en veerkrachtiger is? Een bedrijf met veel meer energie waar je niet aan iedereen moet trekken? Wil je betere resultaten? Wil je een bedrijf kopen, of wil je een bedrijf verkopen?

Samen de toekomst creëren. Dat is wat we dan samen doen. Jij beslist alles. Iemand van ons team is je klankbord. En dat geeft energie. Fun. Kortom: je bouwt een bedrijf dat veel plezanter is om te managen. Yiehaa! Daar doen we het voor !  😉

0 + jaar
ervaring managementadvies kleine en middelgrote ondernemingen
In 0 +
bedrijven veel betere resultaten gecreëerd
0 %
geeft ons een 8 of meer op 10
KMO's MKB's 4BetterResults

Samen met jou als ondernemer zorgen we in kleine en middelgrote ondernemingen voor:

  • Meer winst
  • Een sterker bedrijf
  • Meer efficiëntie
  • Een slimmere groei
  • Of een betere bedrijfsoverdracht (advies bij bedrijf verkopen of bedrijf kopen)
Sectoren KMO 4BetterResults

Wat onze klanten van ons zeggen:

Sinds ik enkele tijd terug via een vriend over zijn coach hoorde raakte ik geïnspireerd. Mijn buikgevoel, waar ik mijn hele leven naar luisterde, vertelde mij dat dit de man was die wij nodig hadden, om onze zaak, met schitterende medewerkers naar een hoger niveau te brengen. Op maat gebracht advies maakt dat wij een nieuwe wind hebben laten waaien waarmee we alleen heel blij mee zijn. Wij kunnen het andere ondernemers alleen maar ten volle aanraden. Een 2 tal jaar geleden stierf mijn papa, vriend en klankbord. Mijn wereld stortte in, Kurt heeft dit voor een groot stuk opgevangen.
Philippe Malysse, klant managementadvies KMO
Philippe Malysse
Bestuurder Vanraes Tuinbouwmachines en Automatisatie NV
“Als je al meer dan 30 jaar in dezelfde molen zit, doet het deugd om eens een frisse wind door het bedrijf te laten waaien. Een extern iemand die toch wel een heel andere kijk op het bedrijf heeft. Het was een zeer correcte samenwerking, waarbij 4BetterResults in een verstaanbare taal duidelijk maakte welke fouten er zaten in het bedrijf en hoe we die konden verbeteren. 4BetterResults denkt mee met de bedrijfsleider en werkt een duidelijk strategisch plan uit om het bedrijf sterker te maken.”
Managementadvies, meer winst maken, strategisch positioneren, managementopleiding
Paul Nijst
Oprichter Bestuurder Tuinen Paul Nijst
“4BetterResults heeft ons toegelaten, door hun bedrijfsgerelateerde expertise, technische en theoretische kennis, een duidelijk inzicht te geven in onze huidige bedrijfssituatie en ons de kennis en know-how bezorgd die ons toelaten om de juiste acties te ondernemen en de focus te versterken”
Managementadvies, meer winst maken, strategisch positioneren, managementopleiding
Lode T'Kindt
Oprichter Bestuurder Aquatechno
Ondertussen is het al een 10 tal jaar geleden dat ik met Kurt voor het eerst heb samengewerkt. In diezelfde periode hadden we te kampen met een hevige brand. Het bedrijfsgebouw volledig verwoest. We zaten in zak en as en zagen het even niet meer zitten. En toen zei Kurt: Het doet me denken aan Edison, die vond de lamp uit nadat zijn atelier volledig in de vlammen op ging. Toen wist ik onmiddellijk dat dit de persoon was die we nodig hadden. En zo geschiede het ook. We hebben ondertussen verschillende projecten doorlopen met 4betterresults en zijn werkelijk een ander bedrijf geworden. We leerden professioneel bezig zijn met de onderneming zonder de menselijke kant te verliezen. En niet te vergeten, steeds de focus op (financiële) groei. Want daar draait het uiteindelijk toch om. Ons inziens een aanrader voor iedere KMO die gezond wil groeien.
Koen Vandebuerie, gedreven ondernemer en klant 4BetterResults
Koen Vandebuerie
Zaakvoerder Dakwerken Geldhof-Vermeersch
“De tijd gaat veel te snel als we bezig zijn met die management inzichten."
Windels Bart en Fien
Bart en Fien WIndels
Zaakvoerders, Bestuurders Windels BV
“Dankzij 4Betterresults wordt er nu tijdgemaakt en nagedacht over de echt belangrijke zaken voor het bedrijf, en dit op een gestructureerde manier. 4Betterresults vervult bovendien een zeer goede klankbordfunctie. Samenwerking verloopt zeer vlot en correct, en de ervaring en kennis wordt zeer geapprecieerd”
Gunther Verherbrugghen
Bestuurder (zaakvoerder) Verherbrugghen BV
4BetterResults: niet de makkelijkste, wel de effectiefste weg naar resultaten Eén dag ‘en route’ met Kurt Vandewalle, de man achter 4BetterResults, volstond eind 2018 om mij ervan te overtuigen dat deze ontmoeting wel eens hét verschil kon maken voor The Video Factory (ondertussen omgedoopt naar Cmore). Het was het begin van een weg waaraan we vandaag nog steeds samen timmeren. Een weg met zichtbaar resultaat, en een weg die dag na dag naar nog meer en betere resultaten leidt. Voor mij persoonlijk betekent samenwerken met Kurt op geregelde tijdstippen afstand nemen, enkele uren uit het bedrijf stappen, en vanuit “de helikopter” kijken naar het bedrijf. Cijfermatig, maar ook operationeel. En dat levert verrassende inzichten op. Stuk voor stuk inzichten waar ik vroeger als zelfstandige niet stil bij stond. Ik zeg bewust ‘zelfstandige’ want in het anderhalf jaar van samenwerking met 4BetterResults ben ik geëvolueerd van zelfstandige naar ondernemer. Waarmee ik bedoel: iets minder werken in het bedrijf, maar continu werken aan het bedrijf. Cmore is een klein bedrijf, en als zaakvoerder voelde ik steeds meer de nood aan een klankbord. Een soort van sparringpartner. Een rol die Kurt voortreffelijk invult. Die overlegmomenten zijn intens, en o zo verrijkend. Hier blijkt telkens de weer de meerwaarde van iemand aan boord te hebben die met onbevangen blik naar de voorliggende case kijkt. En bij Kurt weet je gewoon dat alle feedback direct resultaatgericht is. Kiezen voor 4BetterResults is één van de beste keuzes die ik gemaakt heb. Je verplicht jezelf enerzijds om de dingen anders te bekijken, anders aan te pakken, anders te doen. En anderzijds weet je dat er iemand is die meestuurt. Makkelijk is het niet, maar ik kan wel zeggen dat het bijzonder effectief is.
Christophe Vandenbusschen CMORE klant van 4BetterResults.be
Christophe Vandenbussche
video content specialist en zaakvoerder Cmore

Enkele van onze klanten die een beroep deden op ons managementadvies:

Meestal kunnen we geen nieuwe klanten bij nemen. Binnenkort komt er een plaats vrij. 

Interesse? Laten we best eens samen zitten.  >>

Wil je de vruchten van ons managementadvies plukken?

Wil je weten wat we voor jouw onderneming kunnen doen? Laten we dan eens samen zitten. Op het einde van ons gesprek zullen we duidelijk en eerlijk zeggen wat we wel en niet voor je kunnen doen. (Aan deze afspraak zijn voor u geen kosten verbonden.)

Vul hieronder je gegevens in:

Je kan als je dat wilt, ook gewoon een berichtje sturen naar support@4betterresults.be of ons bellen 

op 0032 (0)56 53 12 00. 

Met bovenstaande weet je wellicht al genoeg. Maar wil je toch nog wat meer info, dan geven we je die hier onder.

 

In een kleine of middelgrote onderneming is het effect van goed managementadvies vaak bijzonder groot. Waarom?

Wel, in een grote onderneming, heeft de CEO onder zijn duizenden werknemers heel veel topprofessionals waarmee hij of zij van gedachten kan wisselen. Aangenaam voor de CEO. Right? En zo worden beslissingen vaak veel makkelijker, en beter. 

In een kleine of middelgrote onderneming (KMO of MKB) is dat er meestal helemaal niet (of in het beste geval niet helemaal) het geval.

 

Betekent dit dan dat jij als zaakvoerder alles moet kennen van iedere managementdomein?

De dag dat we dachten dat dit mogelijk was, die ligt ergen in de jaren 1600 zeker?

Management wordt complex, en geod advies, een goede sparring partner is zijn gewicht in goud waard. (En bij sommige personen is dat vrij veel;-)

 

Goede ondernemers zien daarom het inwinnen van managementadvies of consulting niet als een teken van zwakte, maar als een teken van intelligentie: gewoon een verstandige investering doen. In iets wat veel opbrengt.

Iets wat inderdaad geld moet opbrengen.

Of een slimmere groei. Of een beter, sterker bedrijf moet opbrengen, dat tien keer aangenamer is om te runnen.

Je mag daar een goede bedrijfsadviseur op afrekenen.  Hij of zij zal het zelfs normaal vinden.

De vraag is dan: wanneer begin je best met management advies (management consulting)?

  • Wel, we hebben geen enkele klant die zegt “ik moest nog even gewacht hebben.”
  • En we hebben veel klanten die zeggen “Ik moest dat veel eerder hebben gedaan.”

Interessant he?

 

Weet ook: er is meestal een wachtrij voor ons managementadvies.

Eventjes wachten kan een paar maand later starten betekenen.

Nee, wij gaan nooit je bedrijf zo goed kennen zoals jij het kent.

Maar we hebben andere ervaring waaruit we kunnen putten. En daardoor zien we de dingen soms anders, en zien soms andere dingen. En daarover op een wijze manier ‘pingpongen’ levert vaak fantastische resultaten op.

 

Wil je meer weten over ons managementadvies de KMO (MKB)?

Hoe het praktisch in zijn werk gaat? Welk soort vragen we helpen oplossen? Welke resultaten we samen bekomen? U ziet het hier op deze video:

Wat is de return van dergelijk management advies voor de KMO?

De return van dergelijke adviesprojecten is vaak 10 tot 100 keer de kost die u maakt om met ons samen te werken. Dikwijls zelfs meer. Lijkt het te mooi? Het is nochtans waar. 

 

Hoe lang duurt zo een adviestraject voor ondernemers of KMO-eigenaars?

 • Wel, we werken meestal met projecten, die vrij kort zijn en die je snel iets opleveren.
 • En waarna je eigenlijk voor dat aspect verder kunt zonder ons.
 • Die projecten duren meestal, laat ons zeggen, voor kleine ondernemingen met pakweg 0 tot 10 werknemers meestal 6 à 10 dagen, verspreid over enkele maanden.
 • Voor iets grotere bedrijven, pakweg 100 à 150 werknemers, duren die opdrachten vaak rond de 30 dagen, ook weer verspreid over enkele maanden. Dat hangt natuurlijk af van de complexiteit van de opdracht en de complexiteit van het bedrijf zelf.

Wie zijn onze klanten?

 • Wel, dit zijn typisch bedrijven die 0 tot 150 werknemers hebben, en een omzet van 200.000 tot 20 miljoen euro realiseren. 
 • Over alle sectoren heen.
 • U ziet een aantal van onze klanten op deze pagina hier trouwens.

 

Wie voert er die projecten uit?

 • We hebben een klein team van sterke mensen die op projectbasis ingeschakeld worden. 
 • Afhankelijk van jouw vraag, stellen we de persoon voor die het best bij je vraag past. We zorgen ervoor dat die persoon die u het best kan helpen, bij u ingeschakeld wordt.
 • Het probleem hierbij is soms wel een beetje de beschikbaarheid, dus wacht best niet te lang als u een dergelijke vraag hebt, om met ons contact op te nemen.

Meestal kunnen we geen nieuwe klanten bij nemen. Binnenkort komt er een plaats vrij. 

Interesse? Laten we best eens samen zitten.  >>

Wil je de vruchten van ons managementadvies plukken?

Wil je weten wat we voor jouw onderneming kunnen doen? Laten we dan eens samen zitten. Op het einde van ons gesprek zullen we duidelijk en eerlijk zeggen wat we wel en niet voor je kunnen doen. (Aan deze afspraak zijn voor u geen kosten verbonden.)

Vul hieronder je gegevens in:

Je kan als je dat wilt, ook gewoon een berichtje sturen naar support@4betterresults.be of ons bellen 

op 0032 (0)56 53 12 00.